İhalelerde şikayet kaydı nereden yapılıyor?
Kamu ihalelerinde ihaleyi düzenleyen idareye sunulacak şikayet dilekçesinin kaydı Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden gerçekleştirilecek.
Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) Girişi için Tıklayınız
Kamu İhale Kurumunun "Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, ilgili idareye verilen şikayet dilekçesinin kaydı EKAP üzerinden yapılacak işlemler arasına dahil edildi.
Değişiklik kapsamında idareler ile aday ve isteklilerin EKAP yoluyla Kurumca belirlenen yönlendirmelere uymaları ve istenen her türlü veri girişini eksiksiz, doğru ve güncel olarak yapmaları gerekecek. İstenen veri girişlerinin eksik veya hatalı yapıldığının anlaşılması halinde, eksiklik veya hata giderilinceye kadar, EKAP'ın ilgililer tarafından kullanımına ilişkin Kurum tarafından gerekli görülen kısıtlamalar yapılabilecek.
EKAP'a kayıtlı olan gerçek kişilerin adı, soyadı ve TC kimlik numarası ile varsa işletme adı ve ticaret unvanı, tüzel kişilerin ticaret unvanı, vergi kimlik numarası ile varsa işletme adı bilgilerinin güncellenip son başvuru veya ihale tarihinden ve sözleşme imzalamadan önce Platforma kaydetmeleri zorunlu olacak.
EKAP'a kaydedilen bilgilerin eksiksiz, doğru ve güncel olması gerekecek. Platforma kayıtlı gerçek veya tüzel kişiler tarafından, ilgili fıkrada belirtilen bilgilerde değişiklik yapılmasının gerektiği hallerde bu değişiklikler, en geç değişiklik tarihini izleyen 7 gün içinde ancak her durumda son başvuru veya ihale tarihinden önce, son başvuru veya ihale tarihinden sonra gerçekleşen değişiklikler sözleşme imzalanmadan önce güncellenerek EKAP'a kaydedilecek.
EKAP'a kayıtlı olan gerçek veya tüzel kişiler, istenen bilgileri en geç 15 Mart 2017'ye kadar, son başvuru veya ihale tarihinden önce EKAP'a kaydedecek.
Bu arada "İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğ"de de değişiklik yapıldı. Bu kapsamda, "idareye verilen şikayet dilekçesinin taranarak EKAP'a da kaydedileceği" hükme bağlandı.
"Kamu İhale Genel Tebliği"nde yapılan değişiklik uyarınca ise ihaleye katılım ve yeterlik kriteri olarak sunulması istenilen belgelerin ilgili mevzuattaki adları ile belgeleri düzenleyen kurum ya da kuruluşun veya belgelerin kayıt sisteminin adının değişmesi durumunda, ihaleyi düzenleyen idare değişiklikler çerçevesinde ihale dokümanında gerekli düzenlemeleri yapacak. Değişiklikten önce düzenlenmiş ve mevzuat uyarınca kullanılabilmesi mümkün olan belgelerin aday ve istekliler tarafından sunulması durumunda bu belgeler ihale komisyonunca kabul edilecek.
Tebliğ değişikliğinden önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılacak.
"Kamu İhale Genel Tebliği" kapsamındaki değişiklikler bugün itibarıyla yürürlüğe girerken, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği ve İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğ kapsamındaki değişiklikler 5 gün sonra yürürlüğe girecek.
Konular
- Vergi cezası ölüm halinde düşer mi?
- Geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi uzatıldı
- Kayıp elektrik bir maliyet unsuru olarak tarifelere eklenebilir mi?
- Yoğuşmalı kombilerin kullanılması zorunlu mu?
- Tesk kart ücretli mi?
- Tek Hazine Hesabı sistemi nedir nasıl işleyecek?
- Yeni elektrik abonesinden kesme bağlama bedeli alınabilir mi?
- Vergiye Uyumlu Mükelleflerin Borçlarının Tecili Hakkında Kararı Yayımlandı
- Zor durumdaki mükelleflere otomatik vergi affı geldi
- Vergi indirimiyle ilgili yeni düzenlemeler neler?
- Hangi hizmetler katma değer vergisinden muaf olacak?
- Kripto paradan elde edilen gelir beyan edilir mi?
- Kredibilitesi olan abonenin elektriği kesiliyor mu?
- Grup şirketlere vergi kolaylığı
- Türkiye'nin en çok vergi ödeyen illeri hangileri?
- En çok hangi enerji tüketimine para harcıyorsunuz?
- Hacizli mallar teminat yerine geçebiliyor mu?
- Kripto para nedir? Yatırım yapmak mantıklı mı?
- Erken Uyarı Sistemi Nedir?
- Değerli kağıt bedellerinin tahsilatı PTT'den yapılabiliyor mu?
- Gümrük Muhafaza İhbar Hattında Sistem Nasıl İşliyor?
- İnternet alışverişlerinde vergi var mı?
- Yeni yönetmelikle kredi tahsis ücreti ne kadar oldu?
- Gümrüklerde hangi teknolojiler kullanılıyor?
- İcra takipleri nasıl yapılır?
- Borçluya sık sık SMS gönderilmesi kanuni suç mudur?
- BKM, POS kullanımı, ATM ve internet işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler
- ÖTV indirimi olacak mı?
- İnternetten alışverişlerde en çok hangi ödeme yöntemi kullanılıyor?
- Kargo teslimatı araba bagajına da yapılabiliyor mu?