E Devlet ile en çok hangi sorgulamalar yapılıyor?
Türksat A.Ş. ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) işbirliği ile 11-12 Aralık 2015 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan uydu ve uzay alanında Türkiye'de ilk defa düzenlenecek 'Türksat Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri' öncesinde Antalya'da sektör temsilcileri bir araya gelerek Türksat'ın çalışmaları hakkında bilgi verildi. SGK 4A Hizmet Dökümü TC ile Sorgulama nasıl yapılır?
YERLİ UYDU TÜRKSAT 6A YOLDA
Türksat Kurumsal İletişim Uzmanı Can Tekindal, yüzde 100 yerli uydu olan 6A için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dünya üzerinde 3 milyar nüfusa hitap ettiklerini belirten Tekindal, "Yeni uyduların önce tasarlanması yüzde 25'ten başlayarak yüzde 100 yerli uyduya erişmek için yol haritamız vardı. Hedefimiz buydu. 3 milyar nüfusa hitap ediyoruz. 118 ülke kapsama alanımızda. Asya ve Avrupa arasında köprü gören uydularımız 4A uydusu ile Afrika kıtasına da eriştik. Ülkenin ihracatına doğrudan etki eden bir durumdur. Bir reklam verildiğinde Afrika'da yayınlanmış olacaktır. Türkiye ile ilgili farklı coğrafyalarda hizmet edeceği düşüncesindeyiz. 6A uydunun 2019 yılını öngörmekteyiz. 5 yılda imal edip daha sağlam bir yapıda göndereceğiz" dedi. E- Devlet hizmetleri hakkında da bilgiler veren Tekindal, vatandaşların zamandan tasarruf ederek hizmetleri elektronik ortamda kolayca alabileceğini söyledi.
2023 yılına kadar tüm hizmetlerin elektronik ortama geçirilmesini planladıklarını da belirten Tekindal, SGK hizmet dökümü sorgulama e devlet kapısı hizmet veremeye başladığında düşük kullanıcı sayıları ile başladı ve kamu kurumlarının buraya entegrasyonu ile daha da genişledi. Kredi Yurtlar Kurumu çeşitli burslar sağlıyor ve normalde uzun bir süreçti. Bu hizmeti e-devlet'e entegre ettiğimizde günde 50 bin öğrencinin şifre almasına neden oldu. Benzer uygulamalar neticesinde ciddi atılımlar oluyor. 2023 yılına kadar tüm hizmetlerin e-devlet kapısına alınması önemlidir" diye konuştu.
e-devlet hizmetinde en çok kullanılan 15 hizmeti de sıralayan Tekindal, "e-devlet hizmetini kullanan vatandaşlarımız en çok SGK'nin 4A hizmet dökümünü kullanıyor. Bu hizmeti takiben araç sorgulama, mahkeme dava dosyası sorgulama, vergi borcu sorgulama ve 3 günlük hava tahmini raporu sorgulanıyor. En sonun sırada ise adli sicil kaydı sorgulaması yapılıyor" diye konuştu.
AKILLI TELEVİZYON KULLANIMI
Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Genel Başkanı Hayrettin Özaydın da televizyon kanallarının kullanımıyla ilgili bilgiler verdi. Özellikle Türkiye'de internet üzerinden tv yayın kullanımının yüzde 11 oranında arttığını belirten Özaydın, "Ekonomi seviyesi ne kadar gelişirse ölçekte IP kullanımı artıyor. Ortadoğu da hala SD yayın kullanılıyor. Yıllar önce 5 metre anten takıp sadece 3 kanal izleyebiliyorken şimdilerde Türksat uyduları ile binlerce kanal izlenebiliyor. Karasal televizyon yayını artık dijitale geçiyor. Türkiye'de geçtiğimiz yıl 4 milyon akıllı televizyon satıldı ancak bunların sadece yüzde 6'sında televizyon izleyen kullanıcı aynı anda internete de giriyor" dedi.
E DEVLET GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Konular
- Vergi cezası ölüm halinde düşer mi?
- Geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi uzatıldı
- Kayıp elektrik bir maliyet unsuru olarak tarifelere eklenebilir mi?
- Yoğuşmalı kombilerin kullanılması zorunlu mu?
- Tesk kart ücretli mi?
- Tek Hazine Hesabı sistemi nedir nasıl işleyecek?
- Yeni elektrik abonesinden kesme bağlama bedeli alınabilir mi?
- Vergiye Uyumlu Mükelleflerin Borçlarının Tecili Hakkında Kararı Yayımlandı
- Zor durumdaki mükelleflere otomatik vergi affı geldi
- Vergi indirimiyle ilgili yeni düzenlemeler neler?
- Hangi hizmetler katma değer vergisinden muaf olacak?
- Kripto paradan elde edilen gelir beyan edilir mi?
- Kredibilitesi olan abonenin elektriği kesiliyor mu?
- Grup şirketlere vergi kolaylığı
- Türkiye'nin en çok vergi ödeyen illeri hangileri?
- En çok hangi enerji tüketimine para harcıyorsunuz?
- Hacizli mallar teminat yerine geçebiliyor mu?
- Kripto para nedir? Yatırım yapmak mantıklı mı?
- Erken Uyarı Sistemi Nedir?
- Değerli kağıt bedellerinin tahsilatı PTT'den yapılabiliyor mu?
- Gümrük Muhafaza İhbar Hattında Sistem Nasıl İşliyor?
- İnternet alışverişlerinde vergi var mı?
- Yeni yönetmelikle kredi tahsis ücreti ne kadar oldu?
- Gümrüklerde hangi teknolojiler kullanılıyor?
- İcra takipleri nasıl yapılır?
- Borçluya sık sık SMS gönderilmesi kanuni suç mudur?
- BKM, POS kullanımı, ATM ve internet işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler
- ÖTV indirimi olacak mı?
- İnternetten alışverişlerde en çok hangi ödeme yöntemi kullanılıyor?
- Kargo teslimatı araba bagajına da yapılabiliyor mu?