2017 E BORDRO Maaş Sorgulama E Bordro Alma İşlemi



E-Bordro devlet memurlarının aylık maaşlarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş elektronik sistemdir. E Bordro ile maaşını tıkla öğren E- Bordro hayatımızı kolaylaştırıyor.


E-Bordro devlet memurlarının aylık maaşlarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş elektronik sistemdir. E-Bordro maaş öğrenme MEB E Bordro sorgulama burada. E Bordro ile maaşını hemen öğren - E bordro alma sorgulama 2017 Memur maaşları ne kadar oldu? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak hepsi haberimizde. E-Bordro maaş öğrenme ve sorgulama için aşağıdaki linke tıklayın

E BORDRO MAAŞ SORGULAMA


E-Bordro devlet memurlarının aylık maaşlarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş elektronik sistemdir.

E-Bordronuzu görebilmek için TC kimlik numaranızı, memuriyet sici numaranızı ve emekli sicil numaranızı bilmeniz yeterlidir. Fakat genellikle memuriyet sicil numaraları sisteme tanıtılmadığı için eğer girişte sorun yaşarsanız memuriyet sicil no alanına 1 veya 0 girerek deneyiniz.

SGK e-Borcu Yoktur hizmeti Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan bir online hizmettir. Sisteme giriş yapmak için aşağıdaki resme veya resmin altındaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.


Sistemin Amacı

e-Borcu Yoktur hizmetinin temel amacı internet üzerinden SGK borcunuzun bulunmadığına dair sorgu yapabilmenizi sağlamak veya varsa borcunuzu görmenizi sağlamaktır.


SGK e-Borcu Yoktur Ne İçin Gerekli ?

SGK e-Borcu Yoktur yazısına pek çok farklı durumda ihtiyaç duyulabilir. Örneğin bir ihaleye girerken ihale şartlarından birisi SGK borcunun olmaması ise SGK e-Borcu Yoktur yazısına ihtiyaç duyabilirsiniz veya bir teşvikten yararlanabilmek için de bu yazıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Burada esas olan kuruma borcunuzun olmamasıdır. Bu yüzden bu ekranı kontrol etmeli ve varsa borçlarınızı sıfırlamalısınız.


Aktivasyon İçin Ne Gerekiyor ?

SGK e-Borcu Yoktur aktivasyonunu yaptırmak isteyen gerçek veya tüzel kişi iseniz bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeniz gerekiyor.


Sisteme Nasıl Giriş Yapılıyor ?

Sisteme giriş yapabilmek için SGK tarafından size verilen işyeri numarasını biliyor olmanız lazım. Kullanıcı adı olarak bu kısmı doldurun. Sonrasında sistem şifresi ve işyeri şifresini girin. En son adım olarak da güvenlik anahtarında belirtilen rakamları girerek Giriş butonuna basın. Eğer girdiğiz veriler doğruysa sisteme giriş yapabileceksiniz.

E-BORDRO MAAŞ ALMA SORGULAMA


E BORDRO İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Emekli Sicil Numarası ile Memuriyet/Kurum Sicil Numarasının say200i sistemine girilmemesi veya hatalı girilmesi nedeniyle maaş bordrolarını alamayıp hata mesajı alan personellerin, öncelikle kendi kurum mutemetlerine müracaat etmek suretiyle eksik/hatalı olan bilgilerini (Emekli/memuriyet sicil numarası) muhasebe biriminden sisteme girdirmeleri/düzelttirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı personellerinden alınan e-postalarda kurumları tarafından kendilerine memuriyet sicil numaraları verilmediği, bunun yerine mebsis numarası verildiği bildirilmektedir. Bu durumda olan MEB personellerinin kendi kurum mutemetlerine müracaat ederek memuriyet sicil numarası yerine maaş bilgi girişi formunda bulunan Memuriyet Sicil No alanına mebsis numarasını say2000i sistemine girdirmeleri gerekmektedir.

Bu çerçevede, yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınarak bordro alınamaması durumunda, kbs@muhasebat.gov.tr adresine e-posta gönderilmeden önce ilgili tahakkuk birimine ve muhasebe birimine müracaat edilmesi gerekmektedir. kbs@muhasebat.gov.tr adresine sadece, söz konusu müracaatlardan sonuç alınamaması durumunda e-posta gönderilecektir.




2017 YILI MEMUR MAAŞLARI ZAMLARI BELLİ OLDU MU?

Devlet memur maaşları belli oldu. Yapılan yeni düzenlemelerin ardından 2016 yılı için memur maaşları zam oranı 6+5 olurken, 2017 yılı için memur maaşları zammı 3+4 olarak belirlendi. Peki 2016 yılı için hangi memur ne kadar maaş alacak?

2016 yılında milyonlarca memur, memur zam oranları ve memur maaşı miktarı konusunu araştırmaya başladı. Seçimler ardından asgari ücret konusu gibi memur maaşı zamları konusunda da atılacak adımlar, merakla takip ediliyor; 2016 'da memur maaşlarına ne kadar zam olacak? Yeni yılda memur maaşları ne kadar yükselecek? gibi sorulara yanıt aranıyordu. Daha önce 2016-2017 memur maaşları zam oranlarını belirleyen hükümetten bu kez memurlarla ilgili yapılacak bazı yeni düzenlemelerle ilgili bilgi geldi.

MEMURLARI BEKLEYEN YENİ DÜZENLEMELER

Memur maaşlarıyla ilgili yapılan yeni düzenlemelere göre; toplu sözleşme ile 2005 yılından sonra göreve başlayan çalışanlara ilave bir derece verildi, öğretmenlere aylık brüt 98 TL’ye kadar 2017 yılında ise 140 TL’ye kadar nöbet ücreti ödenecek, hafta sonu sınavda görev yapan öğretmenlerin ücreti 58 TL’den 132 TL’ye çıkarıldı, sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin taban ücret oranı arttırıldı. Örneğin bir hemşireye yapılan döner sermaye ödemesi 180 TL arttı, başta sağlık personeli olmak üzere fiili hizmet zammı talebi için bir bilim kurulu oluşturulacak. Bilim kurulu çalışmalarını 2016’da tamamlayacak, 4C kapmasında çalışan memur gibi çalışan işçilerin sözleşmeli pozisyonuna yasal düzenleme kadro için çalışma yapılacak. 4c’lilere 150 TL ek ödeme yapılacak, yurt dışı teşkilatta çalışanlara aile yardımı yapılacak, mimar mühendis koruma güvenliği ücretlerinde ilave artış, cuma günleri ibadet tatili çalışması yapılacak, tapu dairelerinde yoğun olarak çalışanlara fazla çalışma ücreti verilecek.

2016'DA YÜZDE 6+5 2017'DE 3+4

Geçtiğimiz günlerde memur maaşı zamlarının 2016 için 6+5, 2017 için ise yüzde 3+4 olarak belirlendiğini açıklayan eski bakan Faruk Çelik, şunları söylemişti: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, açıklamasında, "Zorlu bir süreçten sonra anlaşmaya varılması memnuniyet verici. 2016 yılının ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 5 olmak üzere kümülatif yüzde 11.3 olacak. 2017 için ise ilk 6 ay için yüzde 3 ikinci 6 ay için de yüzde 4 zam yapılacak. Ayrıca enflasyonun maaş artışını aşması durumunda fark kamu çalışanlarına ödenecek. Eylül ayından geçerli olmak üzere memur emeklimizin tazminatlarındaki düzenleme ile memur aylıklarında 100 TL artış sağlanacak." dedi

HANGİ MEMUR 2016'DA NE KADAR MAAŞ ALACAK

Memur maaşı zamlarının belli olmasından sonra yapılan konfederasyonun hesaplamasına göre; yeni memur maaşı zam oranıyla işe yeni giren birinin maaşı sosyal yardımlarla ocak ayında 2 bin 151 TL'ye Temmuz'da 2 bin 259 TL'ye yükselecek. 16 yıllık bir öğretmen ise ocak ayında 2 bin 860 TL, Temmuz'dan sonra ise 3 bin 4 TL'ye yükselecek. 16 yıllık bir pratisyen tabibin maaşı 4 bin 62 TL’den, ocak ayında 4 bin 306 TL’ye; Temmuz’da da 4 bin 521 TL’ye çıkacak. Türkiye Kamu-Sen Arge merkezinin çalışmasına göre aynı dönemlerde Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşı da 8 bin 712 TL'ye kadar yükselebilecek.

Ağustos ayı enflasyonları

Ağustosta Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,29 azalırken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,08 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,05, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3,03 oldu.

Tüketici fiyatları bazında ağustosta en yüksek fiyat artışı yüzde 18,77 ile spor müsabakalarına giriş ücretinde, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 19,38 ile taze fasulyede görüldü.



E-BORDRO

Günümüzün getirdiği kolaylıklar sayesinde internet üzerinden işlemlerimizi çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yapacağınız sorgulama işlemlerini yapmak çok kolaydır. E-Bordro sistemi de işleminizi internet üzerinden yapabileceğiniz kolay bir sorgulamadır. E-Bordro sistemi ile maaşınızı sorgulayabilirsiniz. E-Bordro sistemini internet üzerinden nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

E-Bordro Memur Maaşı Sorgulama Sistemi

E-Bordro sistemi, memur maaşlarını sorgulanabilmesi için oluşturulmuş bir sistemdir. E-Bordro sistemi ile memurlar maaşlarını kolay bir şekilde sorgulayabilirler. Bu sistem ile memurlara, maaşlarını internet üzerinden istedikleri zaman ve istedikleri yerde sorgulama olanağını sağlamıştır. E-Bordro sistemi memur maaşı sorgulama sistemi ile herhangi bir kamu kuruluşunda sıra beklemeden ve hiçbir ücret ödemeden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Ayrıca E-Bordro memur maaşı sorgulama sistemi online olarak hızlı ve güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir. Bu şekilde E-bordro sistemini kullanabilmek ve maaş sorgulama işlemini yapabilmeniz için bazı bilgilere gereksinim duyulmaktadır. E-Bordro sistemine giriş yapabilmek ve maaş sorgulama işlemini yapabilmek için gerekli olan bu bilgiler T.C kimlik numarası, emekli sicil numarası ve memuriyet sicil numarası gibi bilgilerdir. Gerekli olan tüm bu bilgileri E-Bordro memur maaşı sorgulama ekranına girerek çok kolay bir şekilde sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E-Bordro sistemini Emekli Sandığı’ na bağlı kişiler kullanabilir.

E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşı Nasıl Sorgulanır ?

E-Bordro ile memur maaşı sorgulama işlemi internet üzerinden kolay bir şekilde yapılmaktadır. E-Bordro sistemine giriş yapmak için internet üzerinden 2 farklı şekilde yapılabilmektedir. E-Bordro sistemi ile memur maaşı sorgulama işlemi için gerekli olan birinci yol şifresiz olarak yapılmaktadır. Diğer yol ise E-Devlet sistemi üzerinden şifreli bir şekilde yapılmaktadır. Şimdi sizlere her iki yöntemi kullanarak E-Bordro sistemine nasıl giriş yapılır bu konuyu anlatacağız.
Şifresiz Olarak E-Bordro Memur Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

Şifresiz olarak E-Bordro sistemine giriş yapmak ve bu şekilde memur maaşı sorgulama işlemi yapabilmek için ilk olarak Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından açılan E-Bordro sistemine giriniz. Karşınıza çıkan ekranda ilk olarak T.C kimlik numaranızı eksiksiz ve doğru bir şekilde giriniz. Ardından memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı giriniz. Hangi yıl ve ay için sorgulama işlemi yapacaksanız o yılı ve ayı seçeneklerden seçiniz. Daha sonra Memur ya da Kadro karşılığı Sözleşmeli seçeneklerinden bir tanesini seçiniz. Resimdeki yazıyı sağ tarafında bulunan kutuya yazınız ve Gönder butonuna tıklayınız. Bu işlemlerden sonra şifresiz bir şekilde E-Bordro sistemine giriş yapabilir maaşınızı sorgulayabilirsiniz.

E-Devlet Sistemi Üzerinden E-Bordro Memur Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?

E-Devlet uygulamalarını kullanarak E-Bordro memur maaşı sorgulama işlemini yapabilmek için bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değil iseniz herhangi bir PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sonucunda 2 TL ücret karşılığında size E-Devlet şifreniz verilecektir. Bu şekilde E-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra E-Devlet hizmetlerine girmeniz gerekir. Daha sonra T.C kimlik numaranızı ve almış olduğunuz E-Devlet şifresini giriniz. Son olarak da Sisteme Giriş Yap butonuna tıklayarak E-Bordro sistemi üzerinden memur maaşı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

E-Bordro Say2000i Sistemi Nedir ?

E-Bordro say2000i sistemi, E-Bordro memur maaşı sorgulama sistemindeki Emekli Sandığı’ na yani 4C’ ye bağlı bulunan memurların kamu hesaplarının uluslararası şartlarda uygunluğunu sağlayan sisteme verilen isimdir. Say2000i sistemi Emekli Sandığı kurumuna bağlı olarak çalışan memurların maaşlarını hesaplamak için oluşturulmuş olan bir sistemdir.

Emekli Sandığı kurumuna bağlı olan kişiler, E-Bordro memur maaşı sorgulama sistemini kullanarak ilk basamakta son 2 aya ait maaş bordrolarını görebilmektedirler. Bu uygulamada E-Bordrolar excel formatında oluşturulur. Bu da bizlere E-Bordro dosyasının çıktısını kolay bir şekilde alabilmemize imkân tanımaktadır. Bu şekilde emekli Sandığı’ na bağlı kişiler maaşlarının düzenli olarak yatıp yatmadığını kontrol edebilmektedirler.

E-Bordro Sistemi Hakkında Genel Bilgiler

E-Bordro sistemi ile maaş sorgulama işleminin doğru yapılabilmesi için Say200i sistemine memuriyet sicil numaralarısın ve ya emekli sicil numarasının doğru bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Hatalı ya da eksik girilmesi durumundaki hata mesajını çalıştığınız yerdeki kurumun ilgili görevlilerine danışarak düzelttirmeleri gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan kişiler ilgili kuruma giderek memuriyet sicil numarası yerine mebsis numarasının verilmesini talep etmeleri gerekmektedir. E-Bordro sistemine girişte problem yaşayan kişiler ilgili kuruma başvuru yaparak say2000i sisteminde memuriyet sicil numarası yerine mebsis numarasını girdirerek sorunu çözebilirler.


Konular

Vergi cezası ölüm halinde düşer mi?
Geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi uzatıldı
Kayıp elektrik bir maliyet unsuru olarak tarifelere eklenebilir mi?
Yoğuşmalı kombilerin kullanılması zorunlu mu?
Tesk kart ücretli mi?
Tek Hazine Hesabı sistemi nedir nasıl işleyecek?
Yeni elektrik abonesinden kesme bağlama bedeli alınabilir mi?
Vergiye Uyumlu Mükelleflerin Borçlarının Tecili Hakkında Kararı Yayımlandı
Zor durumdaki mükelleflere otomatik vergi affı geldi
Vergi indirimiyle ilgili yeni düzenlemeler neler?
Hangi hizmetler katma değer vergisinden muaf olacak?
Kripto paradan elde edilen gelir beyan edilir mi?
Kredibilitesi olan abonenin elektriği kesiliyor mu?
Grup şirketlere vergi kolaylığı
Türkiye'nin en çok vergi ödeyen illeri hangileri?
En çok hangi enerji tüketimine para harcıyorsunuz?
Hacizli mallar teminat yerine geçebiliyor mu?
Kripto para nedir? Yatırım yapmak mantıklı mı?
Erken Uyarı Sistemi Nedir?
Değerli kağıt bedellerinin tahsilatı PTT'den yapılabiliyor mu?
Gümrük Muhafaza İhbar Hattında Sistem Nasıl İşliyor?
İnternet alışverişlerinde vergi var mı?
Yeni yönetmelikle kredi tahsis ücreti ne kadar oldu?
Gümrüklerde hangi teknolojiler kullanılıyor?
İcra takipleri nasıl yapılır?
Borçluya sık sık SMS gönderilmesi kanuni suç mudur?
BKM, POS kullanımı, ATM ve internet işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler
ÖTV indirimi olacak mı?
İnternetten alışverişlerde en çok hangi ödeme yöntemi kullanılıyor?
Kargo teslimatı araba bagajına da yapılabiliyor mu?